Utemåleri i Stockholm i vår/sommar – 2021

Utemåleri i Stockholm – Endagskurser 2021.

Det är många som önskar vara med på mina akvarellkurser nu och jag hoppas att den rådande situationen snart är är under kontroll så vi kan samlas i lite större grupper över penslar och färger igen. Tiden får utvisa men vi håller tummarna, så klart! Jag tänkt till och har nu även några andra kursalternativ som kan vara inspirerande i dessa dystra tider. Man får tänka lite utanför ramarna så kommer man på nya upplägg. Vi vill ju fortfarande måla – det är en underbar terapi nu när många av oss tvingats isolera sig i hemmet under lång tid.

Vi håller ut, håller oss friska och målar på lite annorlunda villkor i nu och i sommar. Utemåleriet blev väldigt populärt förra sommaren. Det funkade utmärkt och alla deltagare var mer än nöjda. Vi har ju  alla längtat efter att få måla. Vi målade på behörigt avstånd från varandra och det gick hur bra som helst! Dessa utemålardagar kommer att starta så snart vädret tillåter och de kommer att annonseras på denna sida. Om ni vill ha ett mail eller ett SMS så maila mig på akvarellkurs@hotmail.com. Det kan bli ganska kort varsel inför dessa utemåleridagar då vädret kan vara nyckfullt.

Stockholmsveckan som vanligtvis ligger på fyra dagar på vackra platser i Stockholm är nu uppdelad i fyra endagskurser i stället. Eftersom vädret bestämmer om vi kan måla utomhus eller inte så blir det kort framförhållning. Vi brukar måla på Skansen, Rosendal, vid Djurgårdskanalen m.m. om vädret är med oss. Jag undervisar högst 10 personer per grupp.

Välkomna att göra en intresseanmälan till mig  så hör jag av mig inför kommande målardagar.

Tag med:
Dina akvarellfärger och ett urval av bra penslar du gillar, både tjocka och tunna.
Pennor att teckna upp motiven med, akvarellpennor el. blyerts + sudd
Akvarellblock eller skiva med lösa papper som du tejpar upp efter hand. Ta med papperstejp i så fall.
Vatten i en pet-flaska el. dyl
En pyts att ha vatten i
Bomullstrasor och bomull
Sittunderlägg
Varma kläder (det kan vara ganska kallt att sitta ute på våren även som solen skiner)
Något att äta och dricka. (mellanmål, lunchmacka)

Vi kommer förmodligen att äta lunch på Bergianska och kanske även på Skansen, men det är alltid bra att ha lite reservmat/fika med sig (och godis) vet jag av erfarenhet. I dessa tider är det säkert bra att ha egen med med sig och fika ute i solen.

Anmälan
Boka din kurs här.

 

______________________________________________________________

Ni behöver inte läsa längre än hit. Förra årets information nedan är bara för mina egna uppdateringar. UTEMÅLERI I STOCKHOLM 2020 – Man kan vara med en dag eller flera och betala per dag.

Onsdagen den 22 juli målar vi i Bergianska Trädgården  kl 11-17.  (T-bana: Universitetet)

Torsdagen den 23 juli målar vi i Rosendals Trädgårdar  kl 11-17.

Måndagen den 27 juli målar vi på Skansen  kl 11-17  (olika motiv på skansendagarna)

Tisdagen den 28 juli  målar vi i Bergianska Trädgården  kl 11-17.  (T-bana: Universitetet)

Hör av dig via denna sida eller maila mig på akvarellkurs@hotmail.com så får du uppdaterad information. En kursdag kostar 1000:-.

Välkomna att pröva något nytt!

_____________________________________________________________

Jag försöker även lära mig att undervisa digitalt och kommer att presentera digitala kurser på hemsidan när jag lärt mig mer. För tillfället är det dock endagskurser i Stockholm som gäller. Kontakta mig via hemsidan eller via mail om ni vill ha mer information. Mail: akvarellkurs@hotmail.com

_____________________________________________________________ Nedan ser du tidigare kursinformation som jag låter vara kvar på hemsidan inför nästa säsong.

Stockholmsveckan är en kurs för dig som vill se Stockholm med helt nya ögon, “akvarellögon”. Fyra dagars friluftsmåleri för såväl stockholmare som för dig som gärna vill upptäcka vår vackra huvudstad med alla sinnen!

Vi kommer att måla mellan klockan 11 och 17 varje dag. Utomhus om vädret tillåter, annars målar vi i min ateljé på Surbrunnsgatan i centrala Stockholm.

Platser för våra akvarelldagar: Skansen, Skeppsholmen, Bergianska Trädgården och Rosendals Trädgård. Underbara platser att sitta ner med sitt akvarellblock och njuta av de vackra omgivningarna!

Pris för kursveckan: 4.500:-

OBS! Det finns ett stort intresse för denna kurs! Jag kommer att ha lite koll på vädret så första akvarellplatsen kommer att meddelas dagen innan vi målar, så ta en titt på mailen då!

Tag med:
Dina akvarellfärger och ett urval av bra penslar du gillar, både tjocka och tunna.
Pennor att teckna upp motiven med, akvarellpennor el. blyerts + sudd
Akvarellblock eller skiva med lösa papper som du tejpar upp efter hand. Ta med papperstejp i så fall.
Vatten i en pet-flaska el. dyl
En pyts att ha vatten i
Bomullstrasor och bomull
Sittunderlägg
Varma kläder (det kan vara kallt att sitta ute på våren även som solen skiner)
Något att äta och dricka. (mellanmål, lunchmacka)

Vi kommer förmodligen att äta lunch på Rosendal och kanske även på Skansen, men det är alltid bra att ha lite reservmat med sig (och godis) vet jag av erfarenhet. Är vi i min ateljé bjuder jag på fika och lunchmackor! Inträden till Skansen och Bergianska står jag för.

Anmälan
Boka din kurs här.


Akvarellister i djup koncentration framför motivet.


I Rosendals lummiga trädgård plockar vi fram sommarinspirationen.

Boka Stockholmsveckan här.