Gotland/Gnisvärd 2024

  • Vecka 23 (2 – 9 juni) – söndag-söndag
  • Vecka 34 (18 – 25 augusti) – söndag-söndag

Boka akvarellkurs här »

Genomgång på morgnarna av gårdagens akvarellproduktion
Mysiga gemensamma middagar på kvällarna

Kursupplägg

Första dagen börjar vi med lite informell samvaro med information om kursen och hur jag kommer att arbeta med er i gruppen och ni kommer också att få information om boendet m.m.

De övriga dagarna startar vi alltid med en liten genomgång av gårdagens akvarellproduktion och kommenterar dem tillsammans. Du får då uppleva vilken otrolig skillnad det kan bli när du fokuserar på det du tycker bäst om i bilden och tar bort annat med hjälp av passepartout. Plötsligt har man en helt ny bild!!!! Detta moment tycker de allra flesta är väldigt spännande då man lär sig att ”se” sin bild på många olika sätt genom både sina egna och andras ögon. Ni kommer även att få massor av användbara tips och råd av mig och frågan är fri.

Jag målar alltid själv upp dagens motiv lite snabbt på plats så ni kan se hur jag gör, vilka färger jag använder och i vilken ordning jag tar de olika momenten.

Under kursdagarna ger jag inledande tips och fungerar sedan som coach och inspiratör under hela arbetspasset. Det är bara att ropa på mig eller vänta tills jag kommer ilandes på min runda och tittar till alla som sitter utspridda lite varstans, försjunkna i sitt skapande. Vi håller på mellan kl. 9 och 17, som en normal arbetsdag! De som vill stanna kvar efter kl. 17 och fortsätta att måla gör det förstås.

På kvällarna äter vi middag tillsammans som vår fantastiska kock lagat åt oss. (Se info om boendet). Om ni inte önskar delta i våra gemensamma middagar kontaktar ni vår värdinna i god tid. Det är en extra service att ha en egen kock och det är naturligtvis frivilligt att vara med på middagarna.

Sista kvällen har vi en liten blygsam gemensam utställning så att alla får se vad alla målat under veckan. Ni får gärna bjuda in vänner och bekanta som ni träffat under veckan, eller folk ni redan känner som kanske bor på Gotland. Denna lilla utställning brukar vara mycket uppskattad av kursdeltagarna och andra som tar en titt.

Första dagen är ankomstdag och sista dagen är avresedag = inga kursdagar. Vi målar i 5 dagar med kursledare och en fri dag för eget måleri på valfri plats eller en fridag till att se sig omkring på Gotland om man så önskar. Utvärdering av det egna måleriet sker morgonen därefter.

Välkomna att måla på Gotland med mig i sommar!

Utflykt till Koviks fiskeläge
Koncentrerat arbete i ateljéen

Detaljer

Kostnad: Pris enbart akvarellkursen: 5.900 kr.

Kursanmälan görs till Marianne Chayet på akvarellkurs@hotmail.com eller 070-623 52 57
eller Boka via formulär här »

Anmälan boende och mat görs till Eva Risinger på eva@risinger.se eller 0708-802 701

Plats: Strandgården i Gnisvärd, https://eva.risinger.se/strandgarden

Deltagare: 10-14 personer

Boende:
Det finns rum på Strandgården eva.risinger.se/strandgarden och i en stugby 200 meter bort.

Strandgården

Pris boende inklusive frukostbuffé:
Enkelrum: 600 kr. Del i dubbelrum: 400 kr

Gemensamma middagar:
Vi har en erfaren och uppskattad kock som lagar våra 2-rätters middagar med varmrätt och antingen förrätt eller efterrätt. Ett glas vin, öl eller annan dryck ingår, fler glas kan köpas till. Kaffe och fikabröd serveras. Säg till om du är vegetarian, vegan eller har speciella behov i matväg.

Pris middag per kväll: 280 kr /person.
Lunch per dag: 110 kr/person.
Kaffe och fikabröd hela veckan: 220 kr/person

Middag och lunch kan bokas varje morgon.

Havet och sandstranden är nära

Bra platser för akvarellmålning

Nära:
Gnisvärds fiskeläge med fiskebodar och hamn
Gnisvärds skeppsättning (största på Gotland)
Toftastranden med havet och tallarna
Blommor på strandängen

Lite längre bort:
Tofta skjutfält med vild natur (som Fårös stränder) ca 5-10 min med bil norrut
Blåhälls fiskeläge på skjutfältet.
Kovik och Koviks fiskerimuseum, gammalt fiskeläge med ditflyttade gråa fiskebodar. Ett vackert kapell där många gifter sig. Många konstnärer målar av kapellet i Kovik. Grundaren av Koviks fiskerimuseum, konstnären Erik Olsson bodde i Kovik, han målade många Gotlandsmotiv.
Ekstakusten ca 3 mil söderut med Djupviks fiskeläge och hamn. Ekstakusten är naturreservat och mycket vacker kustremsa med Karlsöarna som ligger spännande vid horisonten.
Gannarve skeppsättning i Fröjel, ca 3 mil söderut med Karlsöarna i havet utanför.
Ygne fiskeläge ca 1 mil norrut, vackra bodar precis på stranden under en kalkstensklippa.
Visby innerstad. och övriga Gotland.

Frågor och svar

Var kan vi sitta och måla? På stora verandan mot havet, på köksterrassen och vid flera stora bord i trädgården. Inomhus kan man sitta i vardagsrummet och i matrummet. Det finns också en atelje där vi kan vara både inne och på terrassen utanför. Det är nära till havet och fiskeläget, vi kan ta med oss stolar ut i naturen.

Finns det kök? Ja.

Kan man laga sin egen mat? Ja, om man bor i stugbyn, då har man tillgång till eget kök.

Ingår frukost? Ja.

Avstånd till havet? 100 meter både från Strandgården och stugbyn. Man ser havet från båda boenden.

Badrum? Strandgården har tre badrum med toalett och dusch. Det finns också tvättmaskin. På stugbyn har alla hus eget badrum och kök.

Ingår handdukar och lakan i priset? Det går bra att hyra lakan och handdukar. Pris 100 kr/vecka. Annars lätt att ta med själv.

Boka akvarellkurs här »