Lofoten 2024

  • 6 – 13 juli 2024 – lördag – lördag
  • 20 – 27 juli 2024 – lördag – lördag

Anmäl dig här »

Första och sista dagen är ankomst – resp. avresedagar = inga kursdagar.
Vi målar i sex hela dagar, fem dagar med kursledare och en dag fritt måleri.

Det var premiär för Lofoten som kursmål sommaren 2011 och det var helt magiskt! Vilken sällsamt vacker natur! Ibland stod man bara alldeles stilla och insöp atmosfären och njöt av det vilda och inbjudande landskapet som skiftade i all oändlighet….. ljuset som dansade fram över bergen i fjärran och molnen som trollade fram mörkblå, skuggor i de mest fantastiska former. Havet som skiftade i alla färger mellan turkos och djupaste svart! Vilket skådespel! Sist men inte minst; Vi brukar ha vackert målarväder nästan varje dag, men det klart att det kan bli regn också och då har vi våra underbara ateljéer att måla i!

Hoppas att du blir sugen på att följa med till Lofoten och måla. Karta hittar du här. Maila mig gärna om du har några frågor.

Kurskostnad:

Pris för en veckas kurs: 7.500:- (enbart kurs). Resa och boende tillkommer. (med reservation för ändringar)

Boende i Kunstnerhuset i Svolvaer (länk). Det är ett jättebra och prisvärt boende med två stora, ljusa ateljéer där vi kan måla om det regnar någon dag samt på kvällar och nätter för dem som är nattugglor! Vi har hela Kunstnerhuset för oss själva. Där finns en trevlig storstuga (vardags-/allrum) samt ett kök där vi kan laga vår egen mat om vi så vill! Det finns även många trevliga restauranger och barer i Svolver. Boendet ligger i nivå med vandrarhemmen så det är mycket prisvärt. Billigare kan man inte bo i Lofoten under högsäsong.

Det finns bara 6 enkelrum (varav jag har ett) och 3 dubbelrum, så vänta inte för länge med att anmäla er! Man kan göra en intresseanmälan redan nu om man vill. En intresseanmälan är inte bindande i nuläget.  Jag kan ordna med annat boende om du inte hinner boka in dig i tid. Jag tar högst 14 kursdeltagare/ kurs.

(Med reservation för ändringar)

Mail: akvarellkurs@hotmail.com


Midnattssolen lyser på bergstopparna.


Solen värmer även här uppe vid Polcirkeln!


Ateljéjobb i Kunstnerhuset i Svolver.


Inspirerande gemenskap på ett av våra utflyktsmål.

Midnattssol
På väg hemåt över bergen efter en tur i midnattssol.

Målning vid fjällsjö
En magisk dag vid fjällsjön.

Anmäl dig här »