Lofoten 2020 / 2021

Måla i Lofoten sommaren 2020/2021

Akvarellkurserna på Lofoten är dessvärre är inställda i år. Vi satsar på 2021 i stället.

Hej!

Covid-19 har ställt till det för oss alla, framför allt oss som träffar och undervisar människor i vårt arbete. Många av årets sommarkurser kommer inte att kunna hållas på sedvanligt sätt så länge risken att smittas kvarstår.

Jag jobbar just nu med att lägga ut digitala kurser via ZOOM och hoppas kunna hålla sådana tills läget återgått till det normala så att vi kan samlas och måla i lokal igen.

Jag kommer att lägga ut endagars-kurser i Stockholm i vår/sommar om vädret tillåter att vi kan vara utomhus och måla med lite avstånd emellan oss.

Jag brukar hålla en kurs som jag kallar för Stockholmsveckan då vi målar i fyra dagar på fyra olika platser i vår vackra huvudstad. Denna kurs kostar 4.500:- men denna sommar blir kurskostnaden i stället 1000:-/dag då vi inte kan samlas inomhus och därför måste ta det dag för dag.

Jag återkommer med information via mail eller sms då ni anmält er som intresserade av att delta i en sådan kurs. Det är inte bindande med en intresseanmälan i detta läge. Maila mig eller gör er förfrågan via denna sida.

Mail: akvarellkurs@hotmail.com

_____________________________________________________________ Jag låter 2020 års kursinformation vara kvar på denna sida så ni kan inspireras och vara med på Lofoten och måla nästa sommar i stället. Jag hoppas och tror att situationen ska vara en helt annan då.

  • 6 – 13 juli  –  måndag – måndag
  • 15-22 juli – onsdag – onsdag 

Första och sista dagen är ankomst – resp. avresedagar = inga kursdagar.
Vi målar i sex hela dagar, fem dagar med kursledare och en dag fritt måleri.

Det var premiär för detta nya kursmål sommaren 2011 och det var magiskt! Vilken sällsamt vacker natur! Ibland stod man bara alldeles stilla och insöpatmosfären och njöt av det vilda och inbjudande landskapet som skiftade i all oändlighet….. ljuset som dansade fram över bergen i fjärran och molnen som trollade fram mörkblå, skuggor i de mest fantastiska former. Havet som skiftade i alla färger mellan turkos och djupaste svart! Vilket skådespel! Sist men inte minst; Vi hade gudomligt vackert väder – varje dag!

Hoppas att du blir sugen på att följa med till Lofoten och måla. Karta hittar du här. Maila mig gärna om du har några frågor.

Kurskostnad:
Pris för en veckas kurs: 6.900:- (enbart kurs). Resa och boende tillkommer.

Boende i Kunstnerhuset i Svolvaer (länk). Det är ett jättebra och billigt boende med två ateljéer där vi kan måla om det regnar någon dag samt på kvällar och nätter för dem som är nattugglor! Vi har hela Kunstnerhuset för oss själva. Där finns en trevlig storstuga (vardags-/allrum) samt ett kök där vi kan laga vår egen mat om vi så vill! Det finns även många trevliga restauranger och barer i Svolver.

Det finns bara 6 enkelrum (varav jag har ett) och 3 dubbelrum, så vänta inte för länge med att anmäla er!!!! Jag kan ordna med annat boende om du inte hinner boka i tid. Jag tar högst 14 kursdeltagare/ kurs.

(Med reservation för ändringar på priset på boende.)


Midnattssolen lyser på bergstopparna.


Solen värmer även här uppe vid Polcirkeln!


Ateljéjobb i Kunstnerhuset i Svolver.


Inspirerande gemenskap på ett av våra utflyktsmål.

Midnattssol
På väg hemåt över bergen efter en tur i midnattssol.

Målning vid fjällsjö
En magisk dag vid fjällsjön.

Boka kursen här.