Utvärderingar

Ge mig gärna feedback på vad du tyckte om den kurs du har gått. Det är värdefullt för mig eftersom kurserna är under ständig utveckling. Tack. Maila akvarellkurs@hotmail.com

Helgkurser

Komma igång igen! 
Fortsättningskursen var ett bra sätt att komma igång igen med målandet. Jag fick energi och målarlust. Du var närvarande, tydlig med upplägget på vad vi skulle göra, när det skulle vara genomgång, målning, pauser. Bra med många exempelmålningar på alla trix du lär ut – på att få till djup i bilderna, få vattnet att skimra och hitta känslan i bilden. Att du visar hur man kan beskära med passpartout är stärkande. Topp!
Maria Gustavson 


En energikick utan dess like! 
Var på en akvarellkurs hos Marianne i helgen och fast jag inte målat eller hållit i en pensel på många år så gick jag därifrån med en packe alster som till min egen förvåning var helt OK.
Nu berodde detta nog inte på att jag är så värst bra på att måla utan snarare på att Marianne var en fantastisk pedagog samtidigt som hon är en otroligt driven och kunnig konstnär som fick oss alla att känna att vi kan! Det är bara att komma igång.
Jag är såååå glad att jag valde att gå kurs hos Marianne, i hennes mysiga ateljé istället för en kurs i en ofta oinspirerande och ful lokal. Stort TACK Marianne du var så inspirerande och uppmuntrande. Ska genast anmäla mig till fortsättningskurs.
Maria Johansson


Vilken fantastisk helgkurs!!!
 Två dagar svischade förbi och inspirationen flödar. Marianne är en fantastisk inspiratör och pedagog. På ett varmt och klokt sätt lyfter hon fram det positiva i allas bilder. Hon får mig att känna att jag kan. Hon är också generös med att dela med sig av sina olika knep och tekniker som gör akvarellmålandet till en ännu större glädje.
Jag hade två fantastiskt roliga dagar och är nu så inspirerad att jag bara vill hålla i penseln, hela tiden.
Vi kommer absolut att ses igen Marianne! Du har fått mig att hitta den perfekta avkopplingen i mitt tämligen stressiga liv! Jag är en ny människa!
Maria Biltz


Superbra akvarellkurs hos Marianne Chayet
. Aldrig har en helg gått så fort – fullt upp hela tiden. Jätteroligt!
 Trodde inte jag skulle få lära mig så mycket på bara två dagar.
 Trevligt upplägg och man blev sugen på att fortsätta måla mer.
Linnea Södermark

Varma rekommendationer
. Marianne är en fantastisk pedagog!!!! 
Jag tillhörde skaran som tror att man inte kan måla. Marianne har bevisat att jag hade fel. Nu längtar jag hem från jobbet varje dag så jag kan sätta mig och måla.
Att gå kurs hos Marianne är som att få följa med en trollkonstnär bakom scenen. En helgkurs är fullproppad med tips och trix och ALLA som var på min kurs lyckades!!! En fantastisk sammanhållning på en kurs med ett fantastiskt innehåll! Jag ser fram emot fortsättningskursen!
Ann-Louise


Tack för en toppenkurs!
Fick den har helgkursen i present. Rekommenderar verkligen detta till andra i stället för saker man inte behöver. Marianne är en mycket duktig o inspirerande lärare. Man blir GLAD av att måla hos henne. Tack Marianne för en toppenkurs!
Ulrica Mannerblad

Sommarkurser på Gotland/Fårö

Akvarellvecka på Gotland. 
En fantastisk, entusiasmerande pedagog och person – det är Marianne Chayet! 
Jag och min dotter upplevde en otrolig vecka på Gotland. Vi har aldrig målat akvarell förut och fick ta del av många tips och trix och bra, stimulerande kommentarer som hela tiden gav en push framåt i måleriet.
Den blandade gruppen med allt från nybörjare till riktigt drivna akvarellister gav en otrolig inspiration och utbyte av erfarenheter. Det var verkligen en vecka värd att minnas och vi fick med oss många goda råd som vi kommer att använda framöver. Framförallt som kursen verkligen gav blodad tand för att måla. Tack, Marianne!
Gunilla med dotter Louise

Gotlandsveckan
. Marianne öppnade mina akvarell-ögon och på så sätt fick jag enklare ner motiven på papperet. 
En av de allra bästa kurser jag varit på och definitivt den bästa målarkursen!
Runa Nordin


Akvarellkurs Gotland/Fårö. 
Jag är nyss hemkommen från en helt fantastisk vecka på Gotland. Vi var en härlig grupp målarvänner med mycket skratt och glädje!
Tack Marianne, för att du hjälpt mig att gå vidare och att utvecklas i målningen. Känner äntligen glädje igen med att måla. Ser verkligen fram mot nästa kurs.
Vill berätta att jag har gått och går fortfarande på kurs här hemma i Dalarna sedan ca 4 år tillbaka. Men inget har hänt på de här åren! Men en vecka på Gotland gjorde susen! Vi ses snart på Lofoten-kursen! Oj, vad kul det ska bli!
Margareta Snell, Dalarna


Egen företagare.  
Jag gick under flera terminer på Marianne Chayets akvarellkurser och deltog också i en kurs på Gotland. Alltihop var fantastiskt! Roligt, inspirerande och lärorikt.
Marianne är en otroligt bra pedagog, behandlar alla med respekt, ger varje deltagare tid men har ändå överblick över gruppen och ett helhetsseende. Dessutom blir hon inte stressad utan är avspänd och humoristisk. Kurserna känns mycket lekfulla men samtidigt tas både deltagare, målandet och förhållningssättet till konst på största allvar.
Jag kunde absolut ingenting och att måla har aldrig tidigare föresvävat mig. Det var mer en slump som gjorde att jag hamnade på kurs hos Marianne. Och det har varit underbart roligt på alla sätt, jag har fått uppleva att jag också kan och är stolt över de akvareller jag åstadkommit.
Marianne ger allt på sina kurser och hon är en person som man bara gillar. Utöver teknik och kreativ inspiration har Marianne också gett mig ett nytt seende i vardagen. Jag lägger märke till skuggor och dagrar, husvinklar, träd och byggnader, allt runtom i naturen och i stan. Jag ser helt enkelt. 
Tack fantastiska Marianne!
Marianne Pååg

Sommarkurser på Gotland/Gnisvärd

Tack för en utmanande, givande och trevlig akvarellkurs i Gnisvärd.
Så personligt och proffsigt genomfört.
Pia Grahl

Återigen tack för en fantastisk kurs. Jag njöt i stora drag. Gnisvärd var en pärla!
Gunilla Malmquist

Jag har deltagit i Mariannes kurser både under veckoslut och hela veckor. Marianne är helt suverän på att visa tips och metoder i stort och smått. Hon är en lysande pedagog, som får alla att växa och utvecklas, oavsett nivå och ambition.
Mina varmaste rekommendationer till Mariannes kurser.
Marianne Pettersson

Tack för en helt underbar akvarellvecka i Gnisvärd!
Naturen, havet, vädret, boendet och maten samt alla fantastiska deltagare gav så mycket inspiration. Och du som lärare, var helt suverän!
Christina

Veckan i Gnisvärd var alltigenom väldigt inspirerande och utvecklande. Upplägget med tydliga genomgångar och att du visade massa olika adekvata tricks fungerade väldigt bra, likaså uppföljningarna morgonen efter. Bra uppgifter och bra motivval.
Inkvarteringen å maten hos Eva och Christer också väldigt bra
Hursomhelst: högsta betyg på kursen
Mvh// Tobe

En helt fantastisk gnisvärdsvecka o en underbar stämning som får en att slappna av våga !
Du är en Såå grymt bra ( o positiv!) lärare Marianne!!
Kram Lotta

Sommarkurser på Irland

En underbar målarkurs i Clifden, Connemara. 
En underbar målarvecka med Marianne och ett trevligt målargäng. Ohämmat lät hon penseln dansa på akvarellpappret. Vem behöver väl mårdhårspenslar? Prova andra typer, lite tryck här och där med en trasa för att uppnå effekter. Kontraster, starka, svaga färger, våga lite mera. Det har jag verkligen tagit till mig. När jag väl kom hem satt jag under en veckas tid och bara målade kraftfulla ovädershimlar, hav i stillhet, hav i storm och färger från mörkaste Payne´s Gray till Cobolt och Turkos. Jag känner att mitt måleri har fått en ny dimension. Tack Marianne för att du öppnat min ögon!
Ann-Britt från Gällivare


Vår kursvecka på Irland – En av mina bästa av semestrar någonsin!
 Ett stort tack till dig, du hjälpte oss alla att bli bättre på att måla akvarell. Jag är fortfarande överväldigad att jag kunde måla det jag målade. Dina genomgångar på mornarna var väldigt bra och lärorika!
Jag tyckte att vårt B&B var helt fantastiskt och vår värdinna Catherine är en helt underbar människa! Vilket mottagande och vilka frukostar!!! Underbart!
Hela Irlandsresan var en magisk upplevelse. Otroligt vacker natur och vänliga människor.
Jag förstår varför du återvänder dit varje år.

Det bästa som hänt mig hittills i mitt liv! 
Jag håller med alla de andra kursdeltagarna till fullo om att årets kurs-/semesterupplevelse från Irland var något av det bästa som hänt mig hittills i mitt liv! Vilka underbara minnen att leva på…..
Så många fina upplevelser och så måååånga härliga skratt hanns med, och det är vi alla värda 🙂

Kram Maria

Sommarkurser i Lofoten


Veckokurs på Lofoten. 
Nyss hemkommen från en helt fantastisk målarvecka på Lofoten. Alltid lika roligt att åka på målarsemester med Marianne. Väl valda platser, bra genomgångar och en härlig stämning bland deltagarna. Allt Mariannes förtjänst:-)

Catharina Lindahl (som varit med på alla Mariannes sommarkurser)


Akvarellkurs Lofoten. 
En magisk vecka på Lofoten är precis till ända. Marianne tog oss till fantastiska platser och inspirerade oss att utmana oss själva när det gällde färger, motiv och tekniker. Bergsmassiven i skiftande färger, det turkosskiftande vattnet och ackompanjemanget av Mjölkört/Rallarrosor gjorde upplevelsen paradisisk.
Missa inte Lofotenkursen! Det är en upplevelse för livet!

Caroline H


Lofoten är så inspirerande
! Att få finnas med sina penslar och färger vid bergets fot är nog den mest inspirerande plats jag varit på och målat. Tillgång till ateljén under dygnets alla timmar samtidigt som solen ständigt lyser – det gav mig verkligen en kreativ vecka. Mariannes alla tips och trix och förslag på var vi skulle måla, gjorde mig produktiv. Jag åker gärna tillbaka till Lofoten och målar!
Karin G


Tack Marianne! 
Du ville ha en utvärdering av mig. Och jag kan verkligen rekommendera din kurs på Lofoten. Bra genomgångar som gjorde att jag kom loss i mitt målande. Du lärde mig hur jag skulle tänka för att fånga ljuset på pappret. Har aldrig målat akvarell förut men förstår nu hur man sparar ut papprets vithet. Och att få till ett perspektiv på den vita ytan. Du är pedagogisk och bra. Hoppas vi ses igen.
Lena Karlsson

Sommarkurser i Agde, sydvästra Frankrike

Tack för denna fantastiska vecka!

Jag har definitivt fått ny energi till mitt  fortsatta akvarellmåleri. Blev mycket inspirerad av ditt sätt att måla himmel och hav och den tekniken kommer jag att använda mig av fortsatt, och även att lägga till några människor o djur som jag inte riktigt ”vågat” tidigare. Kursen genomfördes av dig  på ett chosefritt, pedagogiskt och prestigelöst sätt och det tror jag alla kursdeltagarna kände. Ingen behövde känna sig ”underlägsen”  för att man var nybörjare eller allmänt  självkritisk till sin egen förmåga.  

Ateljén var toppen och fungerade utmärkt för ändamålet och de övriga kursdeltagarna bidrog förstås också till den positiva upplevelse det blev och såklart själva Agde och lgh vi fick hyra i samma hus.

Jag kommer med all säkerhet att dyka upp på någon av dina kurser framöver. Skulle vara intresserad av att lära mig teknik för att måla vinterlandskap.
Vänliga hälsningar Isa Svedérus

Veckan i Agde gav verkligen mersmak, både för att måla mer och för att besöka den mysiga gamla staden igen. Kursen var så givande tack vare mycket genomtänkt och bra pedagogik. Trevlig stämning och fin miljö i ateljévåningen. Skulle gärna återkomma!
Vi ses Mvh Anette

Varmt tack för en härlig vecka i din ateljé i Sydvästra Frankrike. Det var trevligt att komma till Agde, den fina lilla staden vid floden. Du gav inspiration och positiva vibbar. Tack för prestigelösa förevisningar av hur akvarellmåleri kan gå till och ditt tålamod med en amatör. Tack också för ditt energiska sätt att dela med dig av andra upplevelser, inte bara måleri. Hoppas vi ses framöver.

Terminskurser

Marianne Chayet – Toppenlärare!
 Har deltagit i två terminers kurs hos Marianne Chayet. Jag har tidigare målat för olika konstnärer i ca 18 år, men Marianne är utan tvekan den absolut bästa lärare jag haft. Hon är pedagogisk, positiv och mycket kunnig!
Ann Johansson

Tack, Marianne!
 Jag har under årens lopp följt 6 -7 akvarellkurser både i Sverige och utomlands. Under de 6 första målarpass jag följt med Marianne Chayet har jag lärt mig mer om akvarellteknik än sammanlagt under alla mina tidigare akvarellkurser. För första gången i mitt liv har jag mellan kurstillfällena med stor glädje och självklarhet målat akvareller på egen hand på hemmaplan. Och vilka resultat! Det har skett ett genombrott! Tack Marianne!
Margareta Pettersson (f.d lärare, managementkonsult, EU-direktör)

Toppen! Så pedagogiskt!!! 
Jag har nu gått två terminer hos Marianne Chayet – jag var en ren nybörjare. Det har varit en riktig kick. Marianne säger – ”jag lär ut min teknik” – och det gör hon verkligen! När jag går hem efter ett pass så kan jag måla – bra eller dåligt – det är fråga om tycke och smak. Jag har lärt mig måla himmel och hav, träd, stenar, vatten – ja allt vad som behövs för att få till ett landskap etc.
Marianne är en av de mest pedagogiska lärare jag haft i akvarellmålning. Jag har gått hos flera. Jag kan verkligen rekommendera dessa kurser för de har varit toppen för mig och mina kursare också om jag tolkar de välljud jag hört runt omkring mig.
Bo Liljedahl

Warmly recommended
! Marianne Chayet is a fantastic teacher with tremendous charisma and postitive attitude to her work. She gives attention to each student by highlighting their strengths, encouraging to work on their weaknesses and praises them for their work! Very clever teaching method that must be experienced. I am glad to have experienced a weekend course and will now continue to paint by taking a weekly course with Marianne . I recommend her warmly!
Arpi Rahsepari