Frankrike 2020

Akvarellkurser i de franska orterna Banyuls-sur-Mer och St Gervais-sur-Mare

Banyuls-sur-Mer och St Gervais-sur-Mare är två underbara platser i sydvästra Frankrike där jag håller två akvarellveckor varje sommar.

Boendet är superfint på båda ställena och priserna är mycket överkomliga.
Man kan flyga billigt med Ryan Air till Béziers som ligger nära båda orterna eller så flyger man med annat bolag till Monpellier, Toulouse, Perpignan eller Marseille som ligger ganska bra till. Man kan även flyga till Barcelona och ta tåget ca 2 timmar.

Banyuls sur Mer  –  Boende på Hotel Manoir (ett svenskägt litet hotell) Datum: 1-8 juni 2020 .

Vi bor utomordentligt bra på svenskägda hotell Manoir på en tyst gata alldeles i centrum av den lilla mysiga franska staden Banyuls-sur-Mer. I priset ingår en otroligt läcker frukost med svenska mått mätt – toppat med färsk frukt & croissanter.

Man är nere vid havet på två minuter. Där finns även det lilla torget där man sitter ute på restauranger och äter och sippar på något gott på kvällarna. Vi har tillgång till köket efter kl 12.00 på dagarna och kan laga vår egen mat om vi vill.

Hotellet vi bor på är ett litet familjehotell. Kanske kan vi göra som tidigare år och äta ute tre dagar och dela upp oss i tre matlag och laga middag åt varandra de övriga dagarna. Det diskuterar vi på plats! Vi målar tre dagar i vår egen lilla stad och tre dagar i de vackra och varierande omgivningarna. Ta en titt på kartan! 

Kurskostnad: (enbart kurs) 5.900:-
Anmäl dig här


I Banyuls sur Mer – på utkiksplatsen högt ovan havet – flödar inspirationen.

 St Gervais-sur-Mare, (bergsbyn) Sydfrankrike  –  Inga datum satta för 2020

Min fantastiska väninna Ann sålde sin lilla tvårumslägenhet i centrala Stockholm och bosatte sig i den genuint franska lilla bergsbyn St Gervais-sur-Mare. Hon fick ca 400 kvm boendeyta för sina 60 kvm i Stockholm. Inte dåligt!

Hon bor utmed huvudgatan i byn och huset hon numera äger har tidigare varit både kloster och pojkskola, så det finns gott om plats och en stooor, mysig trädgård att både umgås och måla i!

Ann är inredare och en mästarinna på att göra det mysigt och hemtrevligt. Hos henne är det Bed & Breakfast som gäller. Vi betalar cirka 35-37 Euro/person och dygn och då ingår en rejäl svenskfransk frukost! Hos Ann känner vi oss som hemma!

Vill vi äta gemensam middag så lagar Anns dotter Jenny, som är kock, fantastiskt god mat till ett väldigt bra pris. Efter en målardag är det härligt att komma hem till ett dukat bord med förrätt, huvudrätt och dessert och vin till maten, som sig bör i La France!

Omgivningarna är otroligt varierande, alltifrån undangömda bergsbyar till forsande vattenfall och vidsträckta utsikter.

Ni kan boka in er på denna kursvecka redan nu. Boendet i B&B kostar ca 35-37€/natt inkl frukost beroende på rum.

Kurskostnad: (enbart kurs) 5.900:-
Anmäl dig här


Här sitter vi och målar i skuggan under platanerna i Anns underbara trädgård.