Helgkurser 2021-22

Helgkurser i akvarellmåleri i höst/vinter 2021-22                      Endagskurser utomhus – 2021-22

HELGKURSER 2021 och 2022                                 

Jag har nu glädjen att meddela att jag hyrt en helt underbar konferenslokal på St Eriksgatan mitt i Stockholm där jag kommer att hålla helgkurserna med start i november 2021. 

En helgkurs ligger på 10 klocktimmar fördelade på lördag och söndag. Vi målar mellan kl 11 och 16 båda dagarna. Kurskostnad: 3500:-

Dessa helger kan ni nu anmäla er till:

27-28 november – NYBÖRJARHELGKURS med alla tips och trix man behöver för att komma igång. Det blir massor av roliga övningar och jag lovar er att ni kommer att gå hem med en bunt akvareller under armen som ni aldrig trott ni hade kunnat måla. Ta gärna en titt på mina utvärderingar så kan ni läsa vad tidigare kursdeltagare skrivit.

4-5 december – Himlar, hav och vatten. Har ni varit med på nybörjarhelgkursen eller målat lite innan går det alldeles utmärkt att vara med på denna helgkurs där vi fokuserar på de två vanligaste motiven i en målning, himlar och vatten. Kan man måla bra himlar och få till vattnet brukar bilden bli så mycket bättre. Jag lär er alla användbara tricks och lite till. 

11-12 december – Blommor och landskap i vått-i-vått-teknikJag guidar er i vått-i-vått-tekniken genom att vi målar motiv som inte är exakta utan får bli lite som de blir. Vi upptäcker att vattnet både hjälper och stjälper och lär oss tekniker att styra  upp bilden och tukta vattnet. På denna kurs lär vi oss mycket om tajming och dosering. Hur mycket vatten ska jag ha i penseln? När kan jag börja måla? När ska jag sluta? 

18-19 decemberSnö och vinterlandskap  En populär vinterkurs som många efterfrågar. Vinterns färger är sparsamma eftersom det intensiva sommarljuset är frånvarande. I stället möter vi de dova, suggestiva färgerna som skapar stämning, ljus och skugga. Vintermotiven ger oss en helt annan färgskala som vi kommer att arbeta med denna helg.

Ni kan nu anmäla er till 2022 års helgkurser

8-9 januari. – Människor & Perspektiv i bilden Det är viktigt att ha ett hum om perspektivreglerna för att bilden ska ”se rätt ut”. Jag presenterar perspektiv på ett lättsamt och enkelt sätt – det finns många små tricks att ta till så det är inte så svårt som man tror. Det blir människor i olika miljöer och vi provar på både luftperspektiv och värdeperspektiv. Ni kommer att få ett nytt seende på hur ni ska planera era bilder och det är alltid roligt att kunna måla in någon människa ibland.

15-16 januari  – NYBÖRJARHELGKURS med alla tips och trix man behöver för att komma igång. Det blir massor av roliga övningar och jag lovar er att ni kommer att gå hem med en bunt akvareller under armen som ni aldrig trott ni hade kunnat måla. Ta gärna en titt på mina utvärderingar så kan ni läsa vad tidigare kursdeltagare skrivit.

22-23 januari  – Abstrakt måleri – Förenkla dina bilder  Många av oss fascineras av dem som kan plocka bort detaljer i bilden och rensa ut onödig information. Man vill ha sin bild ren och enkel och inte sitta och pilla med varje grässtrå. Jag ger er tips på hur man kan få bilden mer intressant och talande genom att rensa upp i bildinformationen. Vi informerar ofta betraktaren mer än vi behöver. Kan man lämna lite åt betraktaren att fylla i så blir de mer intresserade av bilden. Hjärnan lägger till det vi utelämnat i bilderna och gör dem spännande att utforska. Abstrakt måleri lämnar vägen öppen för tolkningar!

5-6 februari – Landskapsmåleri – På denna kurs lär ni er hur man planerar en landskapsakvarell med tonvikt på komposition, ljus och färgval. Det blir en del tips om vilka färger och färgblandningar  som man kan använda sig av i olika typer av landskap och olika årstider. Vi målar några olika typer av landskap, berg/fjäll, havslandskap, sjöar, skogs- och åkerlandskap. Denna kurs ger dig nycklar till sommarens utemåleri.  

12-13 februari – Spännande färgblandningar –  När vi blandar olika pigment får vi oftast ett ganska unikt uttryck på papperet. Ingen annan får exakt samma resultat eftersom vi alla doserar färg och vatten olika. Jag ger er användbara tips på färgkombinationer som vi testar och utvärderar tillsammans. På denna kurs får ni många spännande tips!

19-20 februari – Lär dig måla vatten  På denna helgkurs får ni öva er på olika typer av vatten och hur man får fram den rätta ”vattenkänslan”. Vi målar vatten i olika väder och årstider. Att kunna måla vatten är roligt och många blir förvånade att man med så enkla medel kan måla ett ”levande” vatten.

ENDAGSKURSER / UTEMÅLERI 2022

Vi målar utomhus i mindre grupper på några olika vackra platser i Stockholm under våren och sommaren 2022. Ta en titt på denna sida lite då och då eller maila mig på akvarellkurs@hotmail.com om ni vill boka in er en eller flera kursdagar då de annonseras. Vill ni ha ett sms om utemålardagarna så skicka med ert mobilnummer i mailet. Man kan kan välja om man vill vara med en eller flera dagar. Kurskostnad  1.000:-/dag.

 

                                     

 

 

_____________________________________________________________

HELGKURSER I HÖST
Ex på teman under Helgkurserna framöver:
Nybörjarhelg
Lär dig läsa av former och mönster i bilden 
Abstrakt måleri 
Årstider 
Ljus och Färgsättning 
Människor i bilden 
Himlar & Hav
Speglingar & Vattenlandskap 
Blommor och landskap i vått-i-vått-teknik 
Snö och Vinterlandskap
m.m.
 
Håll lite koll på hemsidan så ser du när de dyker upp.
 
 
 
 
 

Kursupplägg  – helgkurser

Lördag kl. 11-16
Jag presenterar helgens program och demonstrerar dagens övningar genom att själv snabbt måla upp motiven så ni inte bara HÖR utan även SER hur man kan göra. Ta en titt på utvärderingarna så kan ni se hur lärorikt och inspirerande kursdeltagarna tycker det är att se kursledaren måla upp ett motiv. Då kan man  iaktta hur man doserar vattnet och får en inblick i hur viktigt det är med tajming!

Ni kommer att måla under handledning hela helgen med avbrott för lunch som ni tar med eller köper i närheten. Kaffe och kaka ingår.

Söndag kl. 11 -16
Söndagens akvarellövningar introduceras på samma sätt som under lördagen och sedan jobbar vi på med avbrott för lunch o fika.

Vi avslutar båda dagarna med en kort gemensam utvärdering där alla får vara med och tycka och kommentera alla alster som producerats under dagarna. Man får mycket värdefull input och många nya infallsvinklar som man tar med sig till nästa gång man plockar fram akvarellpenslarna.

Jag ger råd och coachar er individuellt hela helgen och delar ut massor av roliga olika pusselbitar som man har stor användning av i sitt fortsatta måleri.

Vi brukar hinna med 10 olika övningar på en helg så man får en mängd roliga och användbara trix och tips med sig hem! Sist, men inte minst, det är bara att fråga om ni undrar över något under arbetets gång!

Material
Tag med det material du har. En akvarellåda, penslar och ev. papper.
Man kan köpa akvarellådor och kvalitetspapper till självkostnadspris. Penslar finns att låna.

Pris
Kursen är på 10 timmar och kostar 3.500:-.
Verkar detta intressant! Boka här. Jag återkommer med besked om att du fått plats, eller om kursen skulle vara fullbokad.

– Vilken nivå ska jag välja?
Är du tveksam vilken nivå du ska anmäla dig till så skriv några rader till mig och fråga innan kursen. Under kurserna finns jag tillgänglig för råd och coaching för den som vill, så att alla ska kunna hänga med och utveckla sin skicklighet i färgens möte med pappret. Ta gärna del av utvärderingarna här på webbsidan.

– Nybörjarkurs
Alla kan gå kursen för nybörjare och jag individanpassar efter behov.

– Temakurser; blommor, landskap, vatten, snö, människor i bilden m.m.
Dessa kurser vänder sig till dig som målat lite tidigare. Att gå på kurs hos mig ska kännas lekfullt och utvecklande och vara helt UTAN krav på att prestera.