Helgkurser NYTT UPPLÄGG i dessa tider

Helgkurser i akvarell – Inomhus och utomhus – 2021

Hej!

Det finns många som önskar vara med på mina helgkurser och jag hoppas att situationen är under kontroll snart så vi kan samlas i lite större grupper över penslar och färger igen, både inomhus och utomhus. Tiden får utvisa och vi håller tummarna, så klart! Jag längtar efter att se “mitt” ljusa, fina konferensrum på Elite Hotell Arcadia sjudande av kreativa akvarellmålare på helgerna! Jag hoppas att allting snart återgår till det normala så vi kan dra igång helgkurserna igen! Håll er uppdaterade på denna hemsida så ser ni när vi sätter igång igen!

Sommaren 2020 målade vi utomhus i mindre grupper på 2-5 personer på några olika vackra platser i Stockholm som alternativ till helgkurserna. Det var väldigt gemytligt då vi njöt av det vackra vädret på natursköna platser i och nära Stockholm. Det var ju tur i oturen ändå att vi gick emot ljusare tider när viruset slog till så att vi kunde måla utomhus! I år blir det samma koncept – utemåleri när vädret tillåter.

NYTÄNK i dessa Coronatider – historik

Förra året, 2020, påbörjade jag mitt nya akvarellprojekt – ENDAGARSKURSER i Stockholm som fick ersätta både STOCKHOLMSVECKAN och HELGKURSERNA. Vi målade på vårt underbara Skansen, vid Djurgårdskanalen, i Bergianska Trädgården och Rosendals Trädgårdar i fyra dagar mellan kl 11-17. Alla respekterade 2-metersregeln och målade på behörigt avstånd från varann.

Dessa endagarskurser fortsatte under juli och augusti och alla som önskade vara med var välkomna att maila mig på akvarellkurs@hotmail.com eller kontakta mig via denna sida om de ville måla med mig en eller flera dagar.

Även om det var få kursdeltagare och en underlig sommar på alla vis så fungerade det utmärkt för oss alla. Denna vår och sommar, 2021, hoppas jag kunna fortsätta med dessa stockholmskurser. Man kommer att kunna välja om man vill vara med en eller flera dagar. Kurskostnad  1.000:-/dag.

Jag uppdaterar hemsidan då kurserna läggs ut så håll lite koll! Ni kan även maila mig (se ovan) och bifoga era mobilnummer så får ni ett SMS någon dag innan dagen för vårt utemåleri. Vädret kan snabbt ändra sig så det är bra att vara uppdaterad via SMS också.

Välkomna att måla med mig snart!

 

 

______________________________________________________________

Ni behöver inte läsa längre än hit OBS! ÄLDRE INFORMATION NEDAN. Jag låter denna stå kvar ifall den kan komma att återanvändas framöver. Är ni nyfikna så scrolla ner och läs hur kurserna ser ut ett “vanligt år”.

______________________________________________________________

Information om kommande kurstillfällen som kommer att ligga vecka 30 och 31.

Onsdagen den 22 juli målar vi i Bergianska Trädgården

Torsdagen den 23 juli målar vi i Rosendals Trädgårdar 

Måndagen den 27 juli målar vi på Skansen     

Tisdagen den 28 juli målar vi i Bergianska Trädgården 

Jag meddelar alltid veckans endagskurser både här på hemsidan och via FB. Anmäl dig så snart du vet om du kan vara med på någon av dessa utemålardagar och dagen/dagarna innan målartillfället får du uppdaterad information av mig via mail eller sms. Kom ihåg att meddela även ditt mobilnummer så jag kan sms’a.

Då dessa kurser är väderberoende blir det kort framförhållning så det bästa är att kontakta mig och fråga om det blir kurs någon dag innan ni skulle vilja måla. Jag tar mindre grupper i sommar, mellan 2 och 5 personer blir perfekt. Vi kommer inte att måla inomhus.

Hör av er till mig om ni vill att jag kontaktar er via mail eller sms. Stockholmsveckan (fyra dagars utemåleri) kostar normalt 4.500:- men den ersätts nu med endagarskurser och då betalar ni 1000:-/dag. Det blir en “coronarabatt” på 500:- denna sommar om ni målar i 4 dagar.

VÄLKOMNA till en annorlunda akvarellsommar!                                           

Hälsar Marianne Chayet


Jag plockar inte bort vårens avslutade helgkurser från denna sida eftersom det kan vara roligt för er att se vilka temas vi tar upp på kurserna. Detta är ett litet urval av teman (se nedan) och det blir fler teman då nya kursdatum annonseras på denna sida.

Vi håller ut, håller oss friska och hoppas på det bästa! VÄLKOMNA!

Välkomna att måla för mig, i sommar på en endagskurs och på andra kurser framöver när allting lugnat sig – inom en snar framtid får vi hoppas. Jag försöker lära mig att undervisa digitalt nu och kommer att presentera digitala kurser på hemsidan när jag lärt mig mer. Jag kommer även att hålla endagars-kurser i Stockholm. Kontakta mig via hemsidan eller via mail om ni vill ha mer information. Mail: akvarellkurs@hotmail.com

hälsar Marianne

____________________________________________

Helgkurserna 2020 gick dessa datum i våras:

 
den 11 – 12 januari  – Snö och Vinterlandskap  Extrainsatt kurs pga stor efterfrågan
 

den 18-19 januari  –  Himlar & Hav, Speglingar och Vattenlandskap

den 25-26 januari  –  NYBÖRJARHELGKURS med alla trix och tips

den 8-9 februari  –     Blommor och landskap i vått-i-vått-teknik

den 15-16 februari –  Extrainsatt NYBÖRJARHELG  p.g.a. stor efterfrågan

________________________________________

Det kan bli ytterligare några helgkurser med andra teman, t.ex:
Lär dig läsa av former och mönster i bilden / Abstrakt måleri
Årstider, Ljus och Färgsättning, Människor i bilden m.m.
 
Håll lite koll på hemsidan så ser du när de dyker upp.
 
 
 
 
 

Kursupplägg  – helgkurser

Lördag kl. 11-16
Jag presenterar helgens program och demonstrerar dagens övningar genom att själv snabbt måla upp motiven så ni inte bara HÖR utan även SER hur man kan göra. Ta en titt på utvärderingarna så kan ni se hur lärorikt och inspirerande kursdeltagarna tycker det är att se kursledaren måla upp ett motiv. Då kan man  iaktta hur man doserar vattnet och får en inblick i hur viktigt det är med tajming!

Ni kommer att måla under handledning hela helgen med avbrott för lunch som ni tar med eller köper i närheten. Kaffe och kaka ingår.

Söndag kl. 11 -16
Söndagens akvarellövningar introduceras på samma sätt som under lördagen och sedan jobbar vi på med avbrott för lunch o fika.

Vi avslutar båda dagarna med en kort gemensam utvärdering där alla får vara med och tycka och kommentera alla alster som producerats under dagarna. Man får mycket värdefull input och många nya infallsvinklar som man tar med sig till nästa gång man plockar fram akvarellpenslarna.

Jag ger råd och coachar er individuellt hela helgen och delar ut massor av roliga olika pusselbitar som man har stor användning av i sitt fortsatta måleri.

Vi brukar hinna med 10 olika övningar på en helg så man får en mängd roliga och användbara trix och tips med sig hem! Sist, men inte minst, det är bara att fråga om ni undrar över något under arbetets gång!

Material
Tag med det material du har. En akvarellåda, penslar och ev. papper.
Man kan köpa akvarellådor och kvalitetspapper till självkostnadspris. Penslar finns att låna.

Pris
Kursen är på 10 timmar och kostar 3.200:-.
Verkar detta intressant! Boka här. Jag återkommer med besked om att du fått plats, eller om kursen skulle vara fullbokad.

– Vilken nivå ska jag välja?
Är du tveksam vilken nivå du ska anmäla dig till så skriv några rader till mig och fråga innan kursen. Under kurserna finns jag tillgänglig för råd och coaching för den som vill, så att alla ska kunna hänga med och utveckla sin skicklighet i färgens möte med pappret. Ta gärna del av utvärderingarna här på webbsidan.

– Nybörjarkurs
Alla kan gå kursen för nybörjare och jag individanpassar efter behov.

– Temakurser; blommor, landskap, vatten, snö, människor i bilden m.m.
Dessa kurser vänder sig till dig som målat tidigare. Att gå på kurs hos mig ska kännas lekfullt och utvecklande och vara helt UTAN krav på att prestera.