Helgkurser och Utomhusmåleri 2022

Endagskurser utomhus 2022

ENDAGSKURSER / UTEMÅLERI augusti/september 2022

Söndagen den 31/7  kl 11-16                                                                                                                                                                Vi ses utanför Edvard Anderssons växthus i Bergianska trädgården strax innan kl 11.00.                                  Man kan äta lunch på Bergianska men det brukar vara långa köer och då missar man en hel del tid.

Onsdagen den 3/8   kl 11-16
Vi ses på Strandvägen nära Djurgårdsbron bredvid ett litet fik vid Djurgårdskanalen, Bertling & Groth. Martin & Café AB innan stigen som leder in mot Sjöhistoriska muséet börjar. Tid: Strax innan kl 11.00
 
Tag med:
Dina akvarellfärger och ett urval av bra penslar du gillar, både tjocka och tunna.
Pennor att teckna upp motiven med, akvarellpennor el. blyerts + sudd
Akvarellblock eller skiva med lösa papper som du tejpar upp efter hand. Ta med papperstejp i så fall.
Vatten i en pet-flaska el. dyl
En pyts att ha vatten i
Bomullstrasor och bomull
Sittunderlägg eller liten stol/pall
Varma kläder (det kan vara ganska kallt att sitta ute ibland även när solen skiner)
Något att äta och dricka. (lunch, mellanmål, lunchmacka)
 
Obs! Ni kan låna en del penslar av mig och även köpa lösa akvarellark av bästa kvalité för 20:-/ark. (Arches eller Saunders Waterford 300 gram) Ni kan även hyra en akvarellåda för 50:- om ni inte har eget material. Hör av er till mig om ni önskar köpa, hyra/låna något så tar jag med det, annars packar jag inte med extra material..  Anmälan behövs för att vara med på endagskurserna. Boka längre ner på denna sida.
 
 

INFO Utemålardagar 2022

Vi målar utomhus i mindre grupper på några olika vackra platser i Stockholm under sommaren 2022.    Ta en titt på denna sida lite då och då eller maila mig på akvarellkurs@hotmail.com om ni vill boka in er en eller flera kursdagar då de annonseras. Vill ni ha ett sms om utemålardagarna så skicka med ert mobilnummer i mailet. Man kan kan välja om man vill vara med en eller flera dagar. Kurskostnad  1.200:-/dag. Kurstid: 11-16. Medtag eget material och matsäck. OBS! Anmäler er via denna sida.

 

Helgkurser i akvarellmåleri 2022/2023

Jag har  glädjen att meddela att jag hyrt en helt underbar konferenslokal på St Eriksgatan mitt i Stockholm där jag kommer att hålla helgkurserna med start i november 2022. 

En helgkurs ligger på 10 klocktimmar fördelade på lördag och söndag. Vi målar mellan kl 11 och 16 båda dagarna. Kurskostnad: 3500:-

Boka akvarellkurs här »

Följande helgkurser gick i vintras/våras. Nya helgkurser med start i november 2022 läggs ut under hösten 2022.  Ta gärna en titt på tidigare teman nedan.

15-16 januari  – NYBÖRJARHELGKURS med alla tips och trix man behöver för att komma igång. Det blir massor av roliga övningar och jag lovar er att ni kommer att gå hem med en bunt akvareller under armen som ni aldrig trott ni hade kunnat måla. Ta gärna en titt på mina utvärderingar så kan ni läsa vad tidigare kursdeltagare skrivit. PASSERAT DATUM

22-23 januari  – Abstrakt måleri – Förenkla dina bilder  Många av oss fascineras av dem som kan plocka bort detaljer i bilden och rensa ut onödig information. Man vill ha sin bild ren och enkel och inte sitta och pilla med varje grässtrå. Jag ger er tips på hur man kan få bilden mer intressant och talande genom att rensa upp i bildinformationen. Vi informerar ofta betraktaren mer än vi behöver. Kan man lämna lite åt betraktaren att fylla i så blir de mer intresserade av bilden. Hjärnan lägger till det vi utelämnat i bilderna och gör dem spännande att utforska. Abstrakt måleri lämnar vägen öppen för tolkningar!                PASSERAT DATUM

5-6 februari – Landskapsmåleri – På denna kurs lär ni er hur man planerar en landskapsakvarell med tonvikt på komposition, ljus och färgval. Det blir en del tips om vilka färger och färgblandningar  som man kan använda sig av i olika typer av landskap och olika årstider. Vi målar några olika typer av landskap, berg/fjäll, havslandskap, sjöar, skogs- och åkerlandskap. Denna kurs ger dig nycklar till sommarens utemåleri.  PASSERAT DATUM

12-13 februari  – Favorit i repris   Snö och vinterlandskap  En populär vinterkurs som många efterfrågar. Vinterns färger är sparsamma eftersom det intensiva sommarljuset är frånvarande. I stället möter vi de dova, suggestiva färgerna som skapar stämning, ljus och skugga. Vintermotiven ger oss en helt annan färgskala som vi kommer att arbeta med denna helg.  PASSERAT DATUM

19-20 februari – Lär dig måla vatten  På denna helgkurs får ni öva er på olika typer av vatten och hur man får fram den rätta ”vattenkänslan”. Vi målar vatten i olika väder och årstider. Att kunna måla vatten är roligt och många blir förvånade att man med så enkla medel kan måla ett ”levande” vatten.           PASSERAT DATUM

 

Boka akvarellkurs här »


HELGKURSER
Ex på teman under helgkurserna framöver:
Nybörjarhelg
Lär dig läsa av former och mönster i bilden 
Abstrakt måleri 
Årstider 
Ljus och Färgsättning 
Människor i bilden 
Himlar & Hav
Speglingar & Vattenlandskap 
Blommor och landskap i vått-i-vått-teknik 
Snö och Vinterlandskap
m.m.
 
Håll lite koll på hemsidan så ser du när de dyker upp.

Kursupplägg  – helgkurser

Lördag kl. 11-16
Jag presenterar helgens program och demonstrerar dagens övningar genom att själv snabbt måla upp motiven så ni inte bara HÖR utan även SER hur man kan göra. Ta en titt på utvärderingarna så kan ni se hur lärorikt och inspirerande kursdeltagarna tycker det är att se kursledaren måla upp ett motiv. Då kan man  iaktta hur man doserar vattnet och får en inblick i hur viktigt det är med tajming!

Ni kommer att måla under handledning hela helgen med avbrott för lunch som ni tar med eller köper i närheten. Kaffe och kaka ingår.

Söndag kl. 11 -16
Söndagens akvarellövningar introduceras på samma sätt som under lördagen och sedan jobbar vi på med avbrott för lunch o fika.

Vi avslutar båda dagarna med en kort gemensam utvärdering där alla får vara med och tycka och kommentera alla alster som producerats under dagarna. Man får mycket värdefull input och många nya infallsvinklar som man tar med sig till nästa gång man plockar fram akvarellpenslarna.

Jag ger råd och coachar er individuellt hela helgen och delar ut massor av roliga olika pusselbitar som man har stor användning av i sitt fortsatta måleri.

Vi brukar hinna med 10 olika övningar på en helg så man får en mängd roliga och användbara trix och tips med sig hem! Sist, men inte minst, det är bara att fråga om ni undrar över något under arbetets gång!

Material
Tag med det material du har. En akvarellåda, penslar och ev. papper.
Man kan köpa akvarellådor och kvalitetspapper till självkostnadspris. Penslar finns att låna.

Pris
Kursen är på 10 timmar och kostar 3.500:-.
Verkar detta intressant! Boka här. Jag återkommer med besked om att du fått plats, eller om kursen skulle vara fullbokad.

– Vilken nivå ska jag välja?
Är du tveksam vilken nivå du ska anmäla dig till så skriv några rader till mig och fråga innan kursen. Under kurserna finns jag tillgänglig för råd och coaching för den som vill, så att alla ska kunna hänga med och utveckla sin skicklighet i färgens möte med pappret. Ta gärna del av utvärderingarna här på webbsidan.

– Nybörjarkurs
Alla kan gå kursen för nybörjare och jag individanpassar efter behov.

– Temakurser; blommor, landskap, vatten, snö, människor i bilden m.m.
Dessa kurser vänder sig till dig som målat lite tidigare. Att gå på kurs hos mig ska kännas lekfullt och utvecklande och vara helt UTAN krav på att prestera.