Frankrike 2023 – Ny kursvecka

 

2023   

Den 14-21 oktober 2023 blir det en akvarellvecka i Agde i sydvästra Frankrike  

Denna nyligen inlagda kursvecka kommer att hållas i min ateljélägenhet i Agde i sydvästa Frankrike. Agde ligger i distriktet Languedoc – ett känt vindistrikt i södra Frankrike. Agde är en av Frankrikes äldsta städer och grundlades av grekerna ca 600 år f. Kr, en stad med ett rikt historiskt kulturarv. Förutom Aged finns det många vackra platser i omgivningarna där motiven är varierade och spännande med både havet, floden L’Herault, Canal du Midi och den vackra lilla staden Marseillan ca 8 km från Agde där vi kommer att måla en av dagarna.

Jag kan ta emot högst 10 kursdeltagare  då alla måste få plats att sitta vid borden.

Vi kommer att måla båda inomhus och utomhus och tonvikten kommer att läggas på himlar, hav och vatten med inslag av stadsmiljöer och naturmotiv.

Hör av er vid intresse så får ni mer information via mail.

Välkomna på en inspirerande akvarellvecka i södra Frankrike!

 

2024     

                                                                                                                                                                                      Ev. akvarellkurser i södra Frankrike 2024. Allt hänger på om jag får möjlighet att hålla nedanstående kurser på samma platser som tidigare år. Inga säkra datum i nuläget.                                                                             
St. Gervais-sur-Mare, en pittoresk bergsby i Sydfrankrike   

Min fantastiska väninna Ann sålde sin lilla tvårumslägenhet i centrala Stockholm och bosatte sig i den genuint franska lilla bergsbyn St Gervais-sur-Mare. Hon fick ca 400 kvm boendeyta för sina 60 kvm i Stockholm. Inte dåligt!

Hon bor utmed huvudgatan i byn och huset hon numera äger har tidigare varit både kloster och pojkskola, så det finns gott om plats och en stooor, mysig trädgård att både umgås och måla i!

Ann är inredare och en mästarinna på att göra det mysigt och hemtrevligt. Hos henne är det Bed & Breakfast som gäller. Vi betalar cirka 40-45 Euro/person och dygn och då ingår en rejäl svenskfransk frukost! Hos Ann känner vi oss som hemma!

Vill vi äta gemensam middag så lagar Anns dotter Jenny, som är kock, fantastiskt god mat till ett väldigt bra pris. Efter en målardag är det härligt att komma hem till ett dukat bord med förrätt, huvudrätt och dessert och vin till maten, som sig bör i La France!

Omgivningarna är otroligt varierande, alltifrån undangömda bergsbyar till forsande vattenfall och vidsträckta utsikter.

Ni kan göra en intresseanmälan för denna kurs så ser jag hur stort intresset är och om det går att ordna en kursvecka 2023. Det är många faktorer som spelar in så det är i dagsläget ganska osäkert om det blir någon kurs 2023. JAg har däremot två andra kursveckor i sydvästra Frankrike som ni kan se om ni går in på sidan som heter: Frankrike 2023

 

Anmäl dig här »


Här sitter vi och målar i skuggan under platanerna i Anns underbara trädgård.